14/04/21

Београдска филхармонија најављује концерте камерне музике у четвртак и петак 15. и 16. априла (Сала БГФ, 19 ч). Наступа петоро филхармоничара који ће премијерно извести Квинтет Жана Краса, а на програму су још дела Ибера и Моцарта.

Флаутисткиња Ана Каличанин, виолинисткиња Миљана Поповић Матерни, виолисткиња Ивана Узелац, виолончелиста Павле Поповић и харфистиња Милана Зарић наступају први пут заједно и премијерно изводе Квинтет француског композитора Жана Краса који је написан 1930. године. Квинтет је плесног карактера и посебно је интересантно присуство харфе што није толико уобичајено у камерној музици.

“У овој необичној сезони има добрих изненађења – нас петоро који свирамо толике године у оркестру, сада први пут имамо прилику да наступамо у оквиру квинтета. Радујемо се другачијем музичком дружењу као и концертним данима када са нашом публиком делимо музику и срећу”, каже Миљана Поповић Матерни, виолинисткиња.

Поред Красове композиције, публика ће имати прилику да чује Иберов Трио за флауту, виолину и харфу који евоцира атмосферу Париза прве половине 20. века, као и Моцартов Квартет за флауту, виолину, виолу и виолончело.