Представљамо нову концертну сезону 2017/18, која носи назив „Пет елемената“ и састоји се од 25 концерата распоређених у пет тематских циклуса: Земља, Ваздух, Ватра, Вода и Пети.
 
У новој концертној сезони откриваћемо на који начин су елементи који објашњавају структуру у природи преточени у звук: како музиком земља може да се загрли, ваздух да се чује, ватра да се призове, вода да протиче партитурама… А када се ова четири основна елемента доведу у хармонију, настаје и онај пети – невидљиви елемент који прожима универзум. Неретко је пети елемент био у фокусу уметника, а у сезони 2017/18 Београдске филхармоније дато му је још једно тумачење, кроз музичке идеје шефа-диригента, Габријела Фелца.
 
Поред Фелца и Данијела Рајскина, сталног гостујућег диригента од сезоне 2017/18, публика ће слушати наш оркестар у рукама добро познатих диригената као што су Фабрис Болон, Кристијан Мандеал, Урош Лајовиц, Хауард Грифитс, Михаил Јуровски, Еиђи Оуе, Ханс Граф и Џон Екслрод.
 
Београдска филхармонија наставља са представљањем гостујућих уметника. Поред истакнутих као што су Сергеј Бабајан, клавир; Радован Влатковић, хорна; Антје Вајтхас, виолина; представљамо и уметнике млађе генерације – Нарек Хакназарјан, виолончело; Александар Гавриљук, клавир; Давид Герије, труба и хорна; као и лауреате чувених такмичења – Симоне Рубино, перкусије, Лукаш Генијушас и Јол Еум Сон, клавир.
 
На задовољство публике, поново ћемо имати прилику да чујемо звезде класичне музичке сцене, виолинисту Вадима Глузмана и харфисту Гзавијеа де Местра, који су оставили јак утисак у претходним сезонама.
 
Значајан сегмент нове концертне сезоне чине млади, а истакнути српски уметници као што су виолиниста Роберт Лакатош, и вокалне уметнице Вишња Попов и Евгенија Јеремић. Посебно смо поносни када се наши филхармоничари представљају као солисти, а у новој сезони ту прилику ће имати обоисткиња Сања Ромић, хорниста Никола Ћирић, контрабасиста Филип Савић, виолинисткиња Тијана Милошевић, виолончелисти Немања Станковић и Александар Латковић. Поред овог, публика ће поново имати прилику да оркестар Филхармоније чује уз вокално појачање, заједно са Академским хором Collegium musicum.
 
Надамо се да ћете уживати у “Пет елемената” Београдске филхармоније и размишљати о питањима која нам кроз музику поставља шеф-диригент Габријел Фелц:
 
Зар свима нама није потребна већа свест о томе како да још више заштитимо ову планету за будуће генерације, да очувамо и поштујемо лепоту природе? Зар не би требало да се „утемељени“ супроставимо дигиталном добу непрекидне онлајн доступности – са свесном перцепцијом осећања и времена? Ја бих се лично, без уметности те „хране за душу“, без оног чаробног тренутка у коме људи предано и од срца нешто пружају другим људима – осећао у потпуности „без корена“.
 
Комплетан репертоар можете погледати ОВДЕ.
 
Погледајте плакат нове сезоне.
 
Услови продаје:
 

 
НАЈНОВИЈА ВЕСТ:
За само четири недеље комплетно је распродата нова концертна сезона Београдске филхармоније 17/18 под називом „Пет елемената“.
 
За више информација контактирајте Београдску филхармонију:
Билетарница, тел: 011 2630 744, е-пошта: karte@bgf.rs.