Languages

Draginja Đurić

Rođena 07.09.1955. godine u Sinju, Republika Hrvatska.
 
Draginja Đurić se nalazi na čelu Banke od 2001. godine, prvo u svojstvu generalnog direktora, a od 2005. na funkciji predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa. Pod njenim vođstvom Banka je postala deo međunarodne grupacije, uspešno je reorganizovala svoje poslovanje i prilagodila ga politikama i standardima matične grupe, te uskladila sa međunarodnim principima bankarskog poslovanja. Istovremeno, Banka je proširila poslovanje i razvila nove oblasti u pravcu razvoja ka univerzalnoj bankarskoj instituciji, uspešno pripojila Panonsku banku i zauzela vodeću poziciju u domaćem bankarskom sektoru po svim najznačajnijim merilima uspešnosti. Osim tržišnim uspehom, dinamičan razvoj Banke u prethodnom periodu nagrađen je nizom inostranih i domaćih priznanja, poput priznanja „Banka godine“ u Srbiji koje joj je pet puta uzastopno dodeljeno od strane renomiranog finansijskog magazina The Banker, jednog od izdanja Financial Times Grupe i „Nagrade za izvrsnost” (Awards for Excellence) za najbolju banku u Srbiji koje je četiri godine za redom dodelio Euromoney, poznati svetski časopis u oblasti finansija i bankarstva.
 
Pored obaveza u Banci, Draginja Đurić obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije, zamenika predsednika Nadzornog odbora Privredne banke Zagreb, a član je i Skupštine Privredne komore Srbije, Upravnog odbora Privredne komore Beograda i predsedništva Saveta ekonomista Srbije. Uz to, g-đa Đurić je predsednik Srpsko–italijanskog poslovnog saveta, član Saveta Fakulteta organizacionih nauka, član Udruženja korporativnih direktora, kao i predstavnik Banca Intesa u Američkoj privrednoj komori i Savetu stranih investitora. Od februara 2010. godine član je Upravnog odbora Beogradske filharmonije.
 
Bankarskoj karijeri Draginje Đurić, koja je započela 1996. godine, prethodio je trinaestogodišnji rad u Službi društvenog knjigovodstva Jugoslavije, gde je poslednje četiri obavljala funkciju generalnog direktora filijale Pančevo. Pre toga radila je u Hemijskoj industriji Pančevo. Draginja Đurić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na Fakultetu organizacionih nauka. Udata je i majka dvoje dece.