Languages

Драгиња Ђурић

Рођена 07.09.1955. године у Сињу, Република Хрватска.
 
Драгиња Ђурић се налази на челу Банке од 2001. године, прво у својству генералног директора, а од 2005. на функцији председника Извршног одбора Banca Intesa. Под њеним вођством Банка је постала део међународне групације, успешно је реорганизовала своје пословање и прилагодила га политикама и стандардима матичне групе, те ускладила са међународним принципима банкарског пословања. Истовремено, Банка је проширила пословање и развила нове области у правцу развоја ка универзалној банкарској институцији, успешно припојила Панонску банку и заузела водећу позицију у домаћем банкарском сектору по свим најзначајнијим мерилима успешности. Осим тржишним успехом, динамичан развој Банке у претходном периоду награђен је низом иностраних и домаћих признања, попут признања „Банка године“ у Србији које јој је пет пута узастопно додељено од стране реномираног финансијског магазина The Banker, једног од издања Financial Times Групе и „Награде за изврсност” (Awards for Excellence) за најбољу банку у Србији које је четири године за редом доделио Euromoney, познати светски часопис у области финансија и банкарства.
 
Поред обавеза у Банци, Драгиња Ђурић обавља функцију председника Управног одбора Удружења банака Србије, заменика председника Надзорног одбора Привредне банке Загреб, а члан је и Скупштине Привредне коморе Србије, Управног одбора Привредне коморе Београда и председништва Савета економиста Србије. Уз то, г-ђа Ђурић је председник Српско–италијанског пословног савета, члан Савета Факултета организационих наука, члан Удружења корпоративних директора, као и представник Banca Intesa у Америчкој привредној комори и Савету страних инвеститора. Од фебруара 2010. године члан је Управног одбора Београдске филхармоније.
 
Банкарској каријери Драгиње Ђурић, која је започела 1996. године, претходио је тринаестогодишњи рад у Служби друштвеног књиговодства Југославије, где је последње четири обављала функцију генералног директора филијале Панчево. Пре тога радила је у Хемијској индустрији Панчево. Драгиња Ђурић је дипломирала на Економском факултету у Београду, а магистрирала на Факултету организационих наука. Удата је и мајка двоје деце.