30/12/22

Stajaće ovacije nakon prvog novogodišnjeg koncerta Filharmonije.

Ana Đurić Konstrakta nastupila je kao gošća iznenađenja Beogradske filharmonije na prvom novogodišnjem “Waltz Partiju”, na Kolarcu u četvrtak uveče (29.12). Konstrakta je sa Filharmonijom izvela numeru “Boom!” za bas bubanj i orkestar, tokom koje se čuo i refren čuvenog hita “Umetnica mora biti zdrava” uz podršku filharmoničara i egzaltirane publike koja je učestvovala u izvođenju poznate koreografije koja prati ovu pesmu.

Konstrakta se pojavila u sasvim novoj i neobičnoj ulozi – kao solistkinja na bas bubnju u kompoziciji Ričarda Šarape. Čim je stupila na scenu Kolarca izazvala je ovacije, a uz filharmoničare i dirigenta Morica Gnana je izvela kompoziciju-parodiju uz skeč soliste koji je u “svađi” sa dirigentom. Pored toga što se šarmantno “prepirala” sa dirigentom u ulozi perkusionistkinje koja udara o bas bubanj kako ona želi, imala je svoj solo performans, pa se pesma “Umetnica mora biti zdrava”, orila Kolarcem.

Filharmonija je ušla u našu svest kao nešto zabavno, a zasnovano na klasičnoj muzici. Mislim da je to super jer Filharmonija ima našu pažnju već dugo vremena. Velika mi je čast što sam imala priliku da nastupim sa Beogradskom filharmonijom na događaju koji je za pamćenje”, rekla je Ana Đurić Konstrakta.

Pored velikog iznenađenja i Konstraktinog nastupa, publika je stajaćim ovacijama pozdravila izvođenje valcera na bezbroj načina. Od klasičnih kao što su kompozicije Sen Sansa i Hačaturijana, preko Šostakoviča do filmske muzike i salonske džez atmosfere iz blokbastera kao što su “La-la lend” i “Hari Poter”. Aplauzi publike u krcatom Kolarcu, nisu dali filharmoničarima i dirigentu Moricu Gnanu da odu sa bine pa su produžili nastup sa nekoliko biseva. Već sutra Filharmonija nastavlja sa drugim novogodišnjim koncertom i novim gostom iznenađenja.