22/11/19

Ansambl Studio 6, posvećen promociji novih svetskih tendencija na domaćoj sceni, održaće koncert u Sali Beogradske filharmonije u sredu 27. novembra 2019. u 20h. Muzičari će predstaviti rani opus Maurisija Kagela, jednog od najznačajnijih kompozitora druge polovine dvadesetog veka, poznatog po istraživanju pozorišnog aspekta u izvođenju savremene muzike.

Maja Radovanlija (gitara), Milana Zarić (harfa), Nenad Marković (truba), Boban Stošić (kontrabas), Aleksandar Radulović (udaraljke), Ivan Marjanović (udaraljke) će izvesti solistička i kamerna dela nastala u periodu između 1960. i 1970. godine, kao štu su Sonant za ansambl, Atem za solo duvački instrument, Pas de cinq za pet udarača i Con voce za troje.

Pored sviranja, muzičari će pokazati i glumačke sposobnosti jer se od njih očekuju i da verbalno komentarišu i imitiraju svoje izvođenje, hodaju sa štapovima ili kišobranima i druge neobične zahteve.

Nakon koncerta u Beogradskoj filharmoniji, Ansambl Studio 6 će isti program izvesti 28. novembra u 20h u dvorani Kulturnog centra Pančeva, i 30. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Ulaz na koncerte je besplatan.