22/11/19

Ансамбл Студио 6, посвећен промоцији нових светских тенденција на домаћој сцени, одржаће концерт у Сали Београдске филхармоније у среду 27. новембра 2019. у 20ч. Музичари ће представити рани опус Маурисија Кагела, једног од најзначајнијих композитора друге половине двадесетог века, познатог по истраживању позоришног аспекта у извођењу савремене музике.

Маја Радованлија (гитара), Милана Зарић (харфа), Ненад Марковић (труба), Бобан Стошић (контрабас), Александар Радуловић (удараљке), Иван Марјановић (удараљке) ће извести солистичка и камерна дела настала у периоду између 1960. и 1970. године, као шту су Сонант за ансамбл, Атем за соло дувачки инструмент, Pas de cinq за пет ударача и Con voce за троје.

Поред свирања, музичари ће показати и глумачке способности јер се од њих очекују и да вербално коментаришу и имитирају своје извођење, ходају са штаповима или кишобранима и друге необичне захтеве.

Након концерта у Београдској филхармонији, Ансамбл Студио 6 ће исти програм извести 28. новембра у 20ч у дворани Културног центра Панчева, и 30. новембра у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду.

Улаз на концерте је бесплатан.