01/11/21

Beogradska filharmonija otvara 53. Bemus ali zajedno sa Nemanjom Radulovićem umesto sa najavljenom pijanistkinjom Hatjom Bunijatišvili, 1. novembra na Kolarcu od 20 časova. Omiljeni violinista će zajedno sa Filharmonijom izvesti Koncert Prokofjeva broj 2, a na programu orkestra su još dela Glinke i Rahmanjinova. Tako će ovaj neočekivani nastup biti lep uvod za već zakazani koncert Radulovića u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, planiran za februar naredne godine.

Dugo očekivan susret između pijanistkinje Hatje Bunijatišvili i orkestra Beogradske filharmonije se odlaže, a radoznalost publike za jednu od najpopularnijih pijanistkinja današnjice zamenjuje radost zbog nastupa apsolutne zvezde svetskih muzičkih podijuma – jedinstvenog Nemanje Radulovića.

„Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislilli. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i danas je trebalo da letim za Pariz. Radovao sam se zbog nastupa Hatje na otvaranju BEMUS-a, umetnice koju mnogo volim, zajedno sa divnim kolegama iz Beogradske filharmonije. Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sledećeg angažmana koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na sutrašnjem neplaniranom nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert S. Prokofjeva, ali takođe i u februaru kada ću zajedno sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli njenu umetnost sa svima nama”, rekao je Nemanja Radulović.

Nemanja često nastupa sa Beogradskom filharmonijom negujući posebno i čvrsto muzičko drugarstvo. Nezaboravnim koncertima koje su održali zajedno na Kolarcu kao i u čuvenoj Sali Čajkovski u Moskvi, pridružuje se ovaj neočekivani nastup kao i koncert u filharmonijskoj sezoni zakazan za februar, kada publiku očekuje vrhunsko koncertno uživanje – Nemanjino izvođenje čuvenog violinskog koncerta Čajkovskog zajedno sa Beogradskom filharmonijom.