01/11/21

Београдска филхармонија отвара 53. Бемус али заједно са Немањом Радуловићем уместо са најављеном пијанисткињом Хатјом Бунијатишвили, 1. новембра на Коларцу од 20 часова. Омиљени виолиниста ће заједно са Филхармонијом извести Концерт Прокофјева број 2, а на програму оркестра су још дела Глинке и Рахмањинова. Тако ће овај неочекивани наступ бити леп увод за већ заказани концерт Радуловића у концертној сезони Београдске филхармоније, планиран за фебруар наредне године.

Дуго очекиван сусрет између пијанисткиње Хатје Бунијатишвили и оркестра Београдске филхармоније се одлаже, а радозналост публике за једну од најпопуларнијих пијанисткиња данашњице замењује радост због наступа апсолутне звезде светских музичких подијума – јединственог Немање Радуловића.

„Сви планирамо концерте месецима унапред, али некада се деси нешто у последњем тренутку и не може да се реализује на начин који смо осмислилли. Био сам у Београду неколико дана и данас је требало да летим за Париз. Радовао сам се због наступа Хатје на отварању БЕМУС-а, уметнице коју много волим, заједно са дивним колегама из Београдске филхармоније. Међутим, након позива да останем и свирам, морао сам да проверим са породицом и менаџером у вези следећег ангажмана који се уклопио буквално у дан. Тако да драги моји, баш се радујем што ћемо се видети на сутрашњем непланираном наступу где ћу свирати други виолински концерт С. Прокофјева, али такође и у фебруару када ћу заједно са Београдском филхармонијом наступити на Коларцу. Највише од свега желим да Хатја дође што пре у Београд и подели њену уметност са свима нама”, рекао је Немања Радуловић.

Немања често наступа са Београдском филхармонијом негујући посебно и чврсто музичко другарство. Незаборавним концертима које су одржали заједно на Коларцу као и у чувеној Сали Чајковски у Москви, придружује се овај неочекивани наступ као и концерт у филхармонијској сезони заказан за фебруар, када публику очекује врхунско концертно уживање – Немањино извођење чувеног виолинског концерта Чајковског заједно са Београдском филхармонијом.