23/10/19

Šef dirigent Gabrijel Felc ponovo predvodi Beogradsku filharmoniju i to dve večeri zaredom, u četvrtak i petak (24. i 25. oktobra) na Kolarcu od 20 časova. Na programu su „Eroika“ Betovena i „Metamorfoze“ Štrausa.

Generacije značajnih kompozitora stvarali su pod velikim uticajem Betovena i njegove ideje inkorporirali u svoj individualni muzički stil. A veza Riharda Štrausa i Betovena je očigledna i upečatljiva. Eho Betovenove čuvene Eroike, koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji muzike, Štraus pravi u svojim Metamorfozama. Ovo delo pisao je potresen bombardovanjem nemačkih gradova nakon Drugog svetskog rata, naročito razaranjem pozorišta koje je potpuno uništilo kulturni život.

Zbog velikog interesovanja za koncertne sezone, Beogradska filharmonija i ove godine uvodi dodatne termine za odabrane koncerte, dan uoči redovnih koncerata, odnosno četvrtkom na Kolarcu. Pod nazivom #Betoven je keva, ciklus ponovljenih koncerata čini pet najatraktivnijih programa iz filharmonijske sezone u celosti posvećene ovom kompozitoru.

Ulaznice za koncerte četvrtkom su u prodaji, a za nastup u petak tradicionlano će biti obezbeđeno 100 karata za stajanje, u prodaji sat vremena uoči početka koncerta na blagajni Kolarca.

Ulaznice za koncert u četvrtak možete kupiti na Biletarnici BGF kao i onlajn, preko novog tiketing servisa https://bilet.bgf.rs