23/10/19

Шеф диригент Габријел Фелц поново предводи Београдску филхармонију и то две вечери заредом, у четвртак и петак (24. и 25. октобра) на Коларцу од 20 часова. На програму су „Ероика“ Бетовена и „Метаморфозе“ Штрауса.

Генерације значајних композитора стварали су под великим утицајем Бетовена и његове идеје инкорпорирали у свој индивидуални музички стил. А веза Рихарда Штрауса и Бетовена је очигледна и упечатљива. Ехо Бетовенове чувене Ероике, која је оставила неизбрисив траг у историји музике, Штраус прави у својим Метаморфозама. Ово дело писао је потресен бомбардовањем немачких градова након Другог светског рата, нарочито разарањем позоришта које је потпуно уништило културни живот.

Због великог интересовања за концертне сезоне, Београдска филхармонија и ове године уводи додатне термине за одабране концерте, дан уочи редовних концерата, односно четвртком на Коларцу. Под називом #БетовенјеКева, циклус поновљених концерата чини пет најатрактивнијих програма из филхармонијске сезоне у целости посвећене овом композитору.

Улазнице за концерте четвртком су у продаји, а за наступ у петак традиционално ће бити обезбеђено 100 карата за стајање, у продаји сат времена уочи почетка концерта на благајни Коларца.

Улазнице за концерт у четвртак можете купити на Билетарници БГФ као и онлајн, преко новог тикетинг сервиса https://bilet.bgf.rs/