22/12/17

Dve dame – predstavnice Dirigentskog foruma

Šef-dirigent Gabrijel Felc izabrao je srpske predstavnike Dirigentskog foruma – nemačkog programa za mlade dirigente koji će se održati u Beogradskoj filharmoniji u junu 2018. Od sedam kandidata koji su se prijavili na audiciju, Felc je izabrao dve dame – Nataliju Mićić i Oliveru Sekulić-Barac.

“Dirigentski forum je poseban u svetu zbog načina na koji podržava mlade dirigente dajući im šansu da diriguju odličnim, profesionalnim orkestrima. Učešće u ovom programu je bilo veoma značajano za moju karijeru, i osećam da mi je dužnost da sada ja, kao učitelj, pomognem drugima. Beogradska filharmonija se pokazala kao veoma prijateljski orkestar pun podrške za kandidate koji su se prijavili na audiciju. Tražili smo najpre izuzetnu ličnost jer dobri dirigenti treba da imaju stav i izraz koji inspiriše orkestar i gura ga napred. Zaista je bilo iznenađenje, ali dve dame su se pokazale upravo kao kandidati koje tražimo”, rekao je Felc.

Beogradska filharmonija je od 2017. godine postala partner ovog respektabilnog programa, kroz koji uz nemačke dirigente i srpske predstavnice dobijaju veliku šansu da steknu iskustvo koje može da ih dovede do vodećih pozicija na internacionalnoj muzičkoj sceni. One će zajedno sa osatlim polaznicima Dirgentskog foruma dirigovati Beogradskom filharmonijom, na završnom koncertu, 21. juna, 2018.godine.