22/12/17

Две даме – представнице Диригентског форума

Шеф-диригент Габријел Фелц изабрао је српске представнике Диригентског форума – немачког програма за младе диригенте који ће се одржати у Београдској филхармонији у јуну 2018. Од седам кандидата који су се пријавили на аудицију, Фелц је изабрао две даме – Наталију Мићић и Оливеру Секулић-Барац.

“Диригентски форум је посебан у свету због начина на који подржава младе диригенте дајући им шансу да диригују одличним, професионалним оркестрима. Учешће у овом програму је било веома значајано за моју каријеру, и осећам да ми је дужност да сада ја, као учитељ, помогнем другима. Београдска филхармонија се показала као веома пријатељски оркестар пун подршке за кандидате који су се пријавили на аудицију. Тражили смо најпре изузетну личност јер добри диригенти треба да имају став и израз који инспирише оркестар и гура га напред. Заиста је било изненађење, али две даме су се показале управо као кандидати које тражимо”, рекао је Фелц.

Београдска филхармонија је од 2017. године постала партнер овог респектабилног програма, кроз који уз немачке диригенте и српске представнице добијају велику шансу да стекну искуство које може да их доведе до водећих позиција на интернационалној музичкој сцени. Оне ће заједно са осатлим полазницима Диргентског форума дириговати Београдском филхармонијом, на завршном концерту, 21. јуна, 2018.године.