26/09/19

Pet dodatnih termina za koncerte iz filharmonijske sezone

Zbog velikog interesovanja za novu koncertnu sezonu, Beogradska filharmonija i ove godine uvodi dodatne termine za odabrane koncerte. Pod nazivom #Betoven je keva, ciklus ponovljenih koncerata čini pet najatraktivnijih programa iz filharmonijske sezone u celosti posvećene ovom kompozitoru.

Publika koja se opredeli da Beogradsku filharmoniju sluša u dodatnim terminima četvrtkom, imaće priliku da je čuje pod upravom dirigenata kao što su Gabrijel Felc, Jun Merkl, Markus Boš, Hans Graf, Danijel Rajskin. Zatim vrsne soliste kao što Robert Lakatoš, Aleksandar Gavriljuk, Kijan Soltani i koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović. “Betoven je keva” okuplja repertoar na kome su hitove klasične muzike – Eroika Betovena, Pete simfonije Malera i Čajkovskog i mnogo druge literature iz Betovenovog opusa kao i kompozitora koje je inspirisao. 

Koncerti se održavaju četvrtkom, u dvorani Ilije M. Kolarca sa početkom u 20 časova, a prodaja kompleta počinje 30. septembra 2019. na biletarnici Beogradske filharmonije kao i onlajn.