26/09/19

Пет додатних термина за концерте из филхармонијске сезоне

Због великог интересовања за нову концертну сезону, Београдска филхармонија и ове године уводи додатне термине за одабране концерте. Под називом #Бетовен је кева, циклус поновљених концерата чини пет најатрактивнијих програма из филхармонијске сезоне у целости посвећене овом композитору.

Публика која се определи да Београдску филхармонију слуша у додатним терминима четвртком, имаће прилику да је чује под управом диригената као што су Габријел Фелц, Јун Меркл, Маркус Бош, Ханс Граф, Данијел Рајскин. Затим врсне солисте као што Роберт Лакатош, Александар Гавриљук, Кијан Солтани и концертмајстор Београдске филхармоније Мирослав Павловић. “Бетовен је кева” окупља репертоар на коме су хитове класичне музике – Ероика Бетовена, Пете симфоније Малера и Чајковског и много друге литературе из Бетовеновог опуса као и композитора које је инспирисао.

Концерти се одржавају четвртком, у дворани Илије М. Коларца са почетком у 20 часова, а продаја комплета почиње 30. септембра 2019. на билетарници Београдске филхармоније као и онлајн.