28/11/22

Čuveni novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije zakazani su za 29. i 30. decembar, na Kolarcu od 20 časova. Za kraj 2022. godine, Filharmonija priređuje nesvakidašnji valcer-parti, pod upravom dirigenta Morica Gnana, a ulaznice će biti u prodaji od 5. decembra na filharmonijskoj biletarnici kao i onlajn po ceni od 1500, 2000 i 2500 dinara.

Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa. Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine spremaju se valceri, ali na filharmonijski način.

Je’n, dva tri, dva, dva tri… Ples balskih dvorana koji je uveo bliskost među igračima i tako skandalizovao javnost, vremenom je postao jedan od obeležja Beča. Za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska  predstavlja svoj izbor valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike, a publika može da očekuje sve osim Johana Štrausa!

Oba koncerta predvodi Moric Gnan, jedan od najsenzacionalnijih dirigenta svoje generacije, koji dobija izvanredne kritike za inovativan pristup svom širokom repertoaru, što ga čini sjajnim izborom za filharmonijske novogodišnje nastupe.