Languages

Ana Maleša-Kutni

Ana Maleša-Kutni debitovala je na Festivalu u Glajndbornu jula 2021. godine sa ulogom Fjordiliđi u Mocartovoj operi Tako čine sve uz pratnju Orkestra doba prosvetiteljstva. Takođe je pevala ulogu Fjordiliđi u Operi na Zamku u Ščećinu 2020. i u Kamernoj operi u Minhenu tokom sezona 2018/2019. i 2019/2020. U proleće 2022. bila je alternacija za ulogu Fjordiliđi u Flamanskoj Operi.

Poljska pevačica debitovala je 2020. u Kelnu u Korngoldovoj operi Mrtav grad, a kasnije je nastupala kao grofica Almaviva u Mocartovoj Figarovoj ženidbi. Tokom sezone 2021/2022, vratila se u Operu iz Kelna za novu produkciju Braunfelsove opere Ptice a u aprilu 2022. kreće na turneju po Južnoj Koreji. Za svoj debi u Državnoj operi Unter den Linden u Berlinu 2019. godine, Ana Maleša-Kutni tumačila je ulogu Septete u svetskoj premijeri Vidmanovog Vavilona.

Takođe 2019. godine, Ana Maleša-Kutni izvela je Hanu u Monjuškovom Ukletom imanju u Operi Nova u Bidgošću. Debitovala je u operi 2015. pevajući groficu Almavivu u Figarovoj ženidbi i gostovanjem u Teatru Vielki u Poznanju, pevajući Alčestu u Matejinoj kamernoj operi za decu Мali Nikolas i prijatelji. Nastupala je sa nekoliko poljskih operskih trupa, uključujući Teatr Vielki u Poznanju, Teatr Vielki-Opera Narodova Varšava i Opera na Zamku u Šćećinu. Reditelji sa kojima je radila su Tatjana Gurbaca, Andreas Krigenburg, Nađa Loški, Dejvid Mekvikar i Beka Savić.

Dirigenti sa kojima je nastupala su Tomas Gugejs, Rikardo Minazi, Sajmon Retl, Džulijen Salemkur, Nabil Šehata i Kristofer Vord. Orkestri sa kojima je nastupala uključuju Simfonijski orkestar iz Getingena, Orkestar Gircenih iz Kelna, Orkestar doba prosvetiteljstva, Simfonijski orkestar Šlezije, Varšavska simfonija, Nacionalni Simfonijski orkestar RTE i Simfonijski orkestar iz Toruna. U novembru 2021. Ana Maleša-Kutni prvi put je otpevala Verdijev Rekvijem, a u junu 2022. peva Betovenovu Simfoniju br. 9 sa Filharmonijom iz Dortmunda i Beogradskom filharmonijom.