10/06/17

Čak 17.397 lјubitelјa muzike odazvalo se pozivu Beogradske filharmonije da glasa za program najvećeg koncerta klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije, koji će biti održan 25. juna.

Za tri nedelјe glasanja prikuplјeno je više od 5,8 miliona glasova na listi od 25 kompozicija koju je Filharmonija ponudila publici.

Besplatan koncert kod Palate Srbija predvodiće Gabrijel Felc, šef-dirigent orkestra. „Fasciniran sam pretplatnicima Beogradske filharmonije koje sam dobro upoznao tokom naših redovnih koncerata. Sa njima osećam posebnu povezanost do koje mi je veoma stalo. Zato sam posebno nestrplјiv zbog susreta sa publikom iz cele Srbije i regiona, kojoj Filharmonija poklanja veliki koncert na otvorenom“, izjavio je Felc.

Ubedlјivi pobednik na filharmonijskoj top listi je „Danson br. 2“ poznatog meksičkog kompozitora Artura Markeza sa 634.865 glasova, za njim je „Valcer“ Dimitrija Šostakoviča sa 594.269 glasova, „Danse Macabre“ Sen-Sansa je dobio 446.636, „Grlica“ Stevana Hristića 423.338, a „Vilijam Tel“ Đoakina Rosinija 420.737 glasova.

Na programu koncerta za više desetina hilјada lјudi Beogradska filharmonija će izvesti i Igru sablјi A. Hačaturjana, Bolero Morisa Ravela, Kas Valkira Riharda Vagnera, Valcer cveća Petra Ilјiča Čajkovskog, U pećini gorskog kralјaEdvarda Griga, uvertiru Karmen Žorža Bizea i Imperijalni marš iz filma „Ratovi zvezda“ Džona Vilijamsa.

Još uvek je tajna šta će biti izvedeno na bis, a konačnu listu sa brojem glasova možete da pogledate OVDE.