26/01/21

Prvi filharmonijski festival održava se od 2 – 13. februara 2021. i predstavlja čak deset nastupa različitih ansambala u Sali Beogradske filharmonije (19č). Orkestar i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo će biti na okupu, a publika će moći da čuje i filharmoničare okupljene u zanimljivim kamernim sastavima.

Prvi festival Beogradske filharmonije nastaje u nameri da se ponovo doskoči ograničenjima koje nameće epidemijska situacija. Pošto je primorana da publiku dočekuje u znatno smanjenom broju, Filharmonija je zato pripremila maksimalni broj koncerata.

Gabrijel Felc izvodi sa orkestrom dva programa koja će biti odsvirana u šest termina. Najpre će to biti Veče Mendelsona (4 – 6. februara), a dela Stravinskog, Malera i Šuberta zatvaraju festival (11 – 13. februara). Od kamernih sastava publika će imati priliku da čuje neobični duet harfe i oboe u delima francuskih impresionista (2. februar), zatim kombinaciju duvača i gudača u kompozicijama Betovena i Šostakoviča (3. februar), klavirski trio sa violinom i violončelom Bramsa i Mendelsona (9. februar), i gudački kvartet uz muziku Betovena i Mocarta (10. februar).

Publika koja želi da prisustvuje koncertima može da obezbedi svoje mesto pozivom na 2623184 od ponedeljka 1. februara. Ulaznice su besplatne i moći će da se odaberu do dva koncerta u okviru festivala. Koncerti počinju od 19 časova.

Ceo repertoar možete da pogledate OVDE.