Languages

Nikola Ćirić, prva horna

Član od januara 2015.

 

Ponosan sam na to što mi se ostvario dečački san i što sam student Radovana Vlatkovića na prestižnom Mocarteumu, ponosan na to što sam sa 22 godine postao solo hornista orkestra o kom sam maštao kad sam upisivao srednju školu, ponosan na Novaka Đokovića (nema veze sa mnom, ali sam prosto ponosan na Noleta 🙂 )… Ponosan sam na to što volim da vežbam ujutru. 🙂

 

Ja sam običan momak koji je vezan za svoju porodicu, koji voli da čita i skita, večiti optimista koji mnogo voli da jede sarme i (priznajem) koji voli društvene mreže.

 

Biografija:

 

Nikola Ćirić rođen je 1992. u Nišu (Srbija). Završio je osnovnu i srednju muzičku školu u svom rodnom gradu, a osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nenada Vasića. Postdiplomske studije završio je na Univerzitetu Mocarteum u klasi prof. Radovana Vlatkovića.

 

Nastupao je kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, Niškim simfonijskim orkestrom. Sarađivao sa Festivalskim  omladinskim orkestrom u Bajrojtu (Nemačka), Univerzitetskim orkestrom Mocarteum, orkestrom festivala Enkuentro u Španiji i mnogim drugim orkestrima u Srbiji i inostranstvu.

 

Kao orkestarski muzičar nastupao je sa eminentnim umetnicima među kojima su Zubin Mehta, Kšištof Penderecki, Emanuel Paji, Štefan Dor, Stiven Iserlis, Martin Frost, Hajnrih Šif, dok je kao kamerni muzičar sarađivao sa vrsnim umetnicima kao sto su Radovan Vlatković, Matijas Rac, Paskal Morages, Hansjerg Šelenberger.

 

Nikola je bio predavač na festivalu Verbije u Švajcarskoj, kao i na prvoj orkestarskoj akademiji Beogradske filharmonije. Dobitnik je nagrade Univerziteta u Novom Sadu za izuzetne rezultate u umetnosti 2015. kao i brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Usavršavao se kod izuzetnih pedagoga kao što su Luka Benuči, Andre Kasale, Boštjan Lipovšek, Mihael Helcel.

 

Stalni je honorarni saradnik orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Nalazi se na poziciji solo horniste orkestra Beogradske filharmonije.