Languages

Igor Lazić, prva horna

Član od 1999. godine.

 

Rođen 1978.godine u Beogradu. Hornu je počeo da svira sa deset godina u klasi prof. Zorana Mrdjenovica. Studirao je u klasi prof. Stjepana Rabuzina na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Studije nastavlja na Visokoj školi za muziku u Trosingenu (Nemačka) u klasi profesora Francis Orvala, gde zavšava najviši nivo studija iz oblasti muzike (solistische ausbildung). 2005. godine je magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. 

 

Od 1999. godine je član Beogradske filharmonije, a od 2001.godine je solo hornista. Od 2003. godine paralelno radi na katedri za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno je u zvanju vanrednog profesora. 

 

Učestvovao je u radu brojnih kamernih ansambala, kao što je Brass-ansambl Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Beogradski kvartet horni, Trossingen Brassquintet, Pulank Blaeserquintet, “Isang Yun” ansambl (ansambl nove muzike), ansambl “Altemusik” (ansambl rane muzike). Leta 2001. učestvovao je u letnjoj turneji Gustav Mahler Jugend Orchester-a, pod dirigentskom palicom Ivana Fishera i Franza Welser Moesta.

 

Od 1995. godine nastupa kao solista sa kamernim i simfonijskim orkestrima u zemlji i inostranstvu.