Представљамо вам нову сезону Београдске филхармоније 2016/17, под слоганом Само музика – јер доживљај нема цену.  Бар-код који је пред вама означава производ Београдске филхармоније који има своју додатну вредност – доживљај! Он означава јединственост, аутентичност и посебност сваког од 25 концерата у сезони.

Програмски курс 2016/2017 представља баланс између дела стандардног концертног репертоара у комбинацији са савременим трендовима. Сваки појединачни концерт обрађује одређену тему и у складу је са поруком коју носи читав циклус – За заљубљене, За почетнике, За зналце, За авантуристе и За мегаломане.

Циклус За заљубљене представља неке од најлепших љубавних прича о Ромеу и Јулији, Дафнису и Клое, Пепељуги и Кармен. Почетници ће одшкринути врата симфонијске музике кроз капитална симфонијска остварења Бетовена, Брамса, Моцарта и Шостаковича. Након монументалних остварења која су доминирала претходном сезоном, овогодишњи Мегаломани ће уживати у делима са већим бројем солиста на сцени: четири хорне, два клавира, ансамбли лимених и дрвених дувача и клавирски трио. Циклус За зналце доноси праве посластице за искусне слушаоце: велике симфоније Брукнера и Малера, као и премијерна извођења у нашој средини. Коначно, циклус намењен музичким авантуристима ће, као и обично, донети највише новина – музику инспирисану некадашњим и савременим супер херојима Вилијамом Телом и Суперменом, и до сада неизведен виолински концерт српског композитора и некадашњег концертмајстора Београдске филхармоније Петра Стојановића.

Филхармонијски бар-код указује и на пет сасвим нових производа који ће обогатити српску музику – пет премијера које је поручила Београдска филхармонија домаћим композиторима, у жељи да допринесе развоју савремене српске музике. Српски композитори различитих генерација и стилских опредељења специјално пишу пет композиција на теме пет циклуса. Тако ће сваки концертни циклус бити отворен композицијама Александре Вребалов (За заљубљене), Ање Ђорђевић (За авантуристе), Вука Куленовића (За мегаломане), Зорана Ерића (За зналце) и Драшка Аџића (За почетнике).

Осим тога, задржавамо висок ниво квалитета гостујућих уметника. Тако ћете поново бити у прилици да уживате у добро познатим гостујућим диригентима, који су већ омиЉени и код музичара и код публике: Михаил Јуровски, Данијел Рајскин, Фабрис Болон, Габријел Фелц, Хауард Грифитс, Еиђи Оуе, Урош Лајовиц и Владимир Куленовић, али и неколико нових имена, међу којима се истичу Золтан Кочиш и Џон Акселрод. Са нама ће поново наступити и контроверзни пијаниста Фазил Сај, а међу звездама издвајамо и виолончелисту Ђованија Солиму. Осим виолинских виртуоза млађе и средње генерације Акико Суванаи, Коље Блахера и Итамара Зормана, нашој публици ће се први пут представити један од најбољих светских хорниста Штефан Дор, затим млади виолончелисти, лауреати такмичења Чајковски 2015. Андреј Јоница и Александар Рам, али и неке од легенди класичне музике – виолончелисткиња Наталија Гутман и пијаниста Стефан Ковачевић. Поред тога, већ традиционално, са нашим оркестром ће као солисти наступити и неки од најизузетнијих домаћих музичара, међу којима су ове сезоне мецосопран Милијана Николић и клавирски ЛП дуо, као и музичари Београдске филхармоније: Мирјана Нешковић, Борис Брезовац, Бојан Пешић, Михаило Саморан, Никола Ћирић и Сава Ђурић.

Наш бар-код, својим музичким линијама води вас и у дигитални свет, у којем можете пронаћи филхармонијску концертну сезону пре него што је стварно доживите. Не заборавимо, осећај да нас музика штити два сата петком увече кроз задивљујућу енергију наших музичара, дефинитивно сматрамо доживљајем који нема цену.

Комплетан репертоар можете погледати ОВДЕ.

Погледајте плакат нове сезоне.

Услови продаје:

uslovi za sajt

Претплату за предстојећу сезону можете купити на билетарници Београдске филхармоније, Студентски трг 11, радним данима од 10-16 часова и два сата пред концерте у организацији Београдске филхармоније. Постоји могућност плаћања у више рата кредитним картицама Банке Интеза и чековима грађана. Куповина је могућа и преко онлајн система за продају улазница.

За више информација контактирајте Београдску филхармонију:
Билетарница, тел: 011 2630 744, е-пошта: karte@bgf.rs