Languages

Ивана Узелац, вођа

Члан од септембра 2012.
 
Посебно сам поносна на ентузијазам и љубав према музици. Поносна сам што сам, после више година рада у различитим симфонијским и камерним ансамблима, постала заменик вође виола у оркестру Београдске филхармоније.
 
Ја сам страствени читач и не могу да живим у тишини – музика је увек око мене, било да је изводим или само уживам слушајући је. Волим да гледам фудбал, на радост мог мужа. Када ми време дозволи, добар мјузикл бих увек послушала, као и неки добар трилер. Поносна сам мама двоје малишана, који су рано кренули музичким стопама.
 
Биографија:
 
Ивана Узелац је рођена у Београду 1977. године. Виолу почиње да учи у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Панте Величковића. Школовање наставља у Новом Саду, на Академији уметности где је и дипломирала 2000. године у класи проф. Ласла Хорвата и проф. Душице Половине. Током студија била је члан оркестра Camerata Academica под управом виолончелисте Иштвана Варге. Била је члан Симфонијете и Српског камерног оркестра.
 
Од 1997. до 2005. наступала је као соло виола оркестра Краљевски гудачи Светог Ђорђа под управом Сретена Крстића, са којим је остварила бројне турнеје по Немачкој, Италији, Грчкој, Мађарској, Аустрији, Норвешкој и републикама бивше Југославије. Од 2000. до 2012. године је била ангажована на месту заменика вође виола у Симфонијском оркестру РТС-а. Ангажована је и у оперској кући Мадленианум, Позоришту на Теразијама и Wonder strings квартету. Члан Београдске филхармоније је од септембра 2012. године, на позицији заменика вође виола.