Languages

Драги пријатељи,

Два наизглед удаљена света, култура и привреда, у својој суштини нераскидиво су повезана, посебно у данашњем тренутку. Управо у кризним временима, институције културе добијају на значају и не поставља се питање пуког опстанка, већ је лествица успеха високо подигнута и пред њима је шанса да постану покретачи развоја нашег друштва, намећући нове и увек више стандарде пословања.

У складу са приликама, ми већ годинама негујемо одговоран и активан модел финансирања, у чијој је основи чврсто партнерство приватног и јавног сектора. Квалитетан производ, инвентивна програмска политика и креативан и стратешки приступ институционалном маркетингу који је резултирао препуним салама, наши су основни постулати. Истовремено, трудимо се да будемо активни у свим сегментима друштва, стратешки осмишљавајући едукативне, инклузивне, као и пројекте децентрализације, настојећи да се кроз друштвено одговорно деловање одужимо за подршку коју несебично добијамо.

Сви наши напори у претходном периоду били су усмерени ка првој америчкој турнеји у историји, која је са великим успехом и националним поносом представила Београдску филхармонију на америчком тржишту, у октобру 2014. У реализацију турнеје, која је била остварење америчког сна, уложени су сви наши ресурси и она је плод вишегодишњег залагања оркестра и менаџмента. Наша идеја је препозната и подршка привреде и донатора није изостала.

Зубин Мехта, један од највећих ауторитета у свету класичне музике, поново је у овој сезони, дириговао Београдском филхармонијом. Сваки његов долазак и наступ са нашим оркестром био је много више од музичког и културног догађаја највишег ранга. Маестро је својом великодушношћу оставио печат у новијој историји Филхармоније, истовремено окупљајући око себе институције, компаније и појединце који деле сличне вредности и који су својим донацијама постали део успешне приче нашег оркестра.

Свесни смо да су пред нама озбиљни финансијски изазови, али нисмо одустали од испуњења циљева. Неко нам може пребацити да смо изабрали погрешан тренутак и да сачекамо боља времена. Али, тако је било и у претходном периоду, а то нас није обесхрабрило, знајући да ће нам наши напори донети подршку оних који у нашем оптимизму и енергији виде будућност.

Уколико желите да постанете део нашег успеха и уколико ваше финансијске прилике то дозвољавају, позивамо вас да нас подржите. За све категорије спонзора и донатора, како корпоративних тако и појединачних, припремили смо посебан програм у који се можете укључити још данас.

Уколико су вам потребне додатне информације у вези са нашим донаторским програмом, можете нас назвати на број телефона 011 2187 533 или послати мејл на адресу office@bgf.co.rs.

Председник Фондације                                                                                         Директор Београдске филхармоније

Игор Јецл                                                                                                                 Иван Тасовац