10/04/20

Београдска филхармонија најављује ексклузивну премијеру документарног филма „Више од класике“ ауторке Доре Јунг, у петак 10. априла на Јутјуб каналу од 20 часова. Кроз филхармонијску причу воде један од најмлађих музичара, хорниста Никола Ћирић, затим њен најстарији члан, бински мајстор Миломир Митровић и директор Иван Тасовац.

Са намером да прикаже Београдску филхармонију не само као институцију већ и као жив организам који дише и ствара, ауторка приказује филхармонијски живот иза сцене као и на њој.

“Хтела сам да дочарам ту безграничну вољу, ентузијазам и енергију људи иза завесе. Њихов таленат, знање и љубав чине чуда, а њихова извођења постала су права београдска драгоценост. Намера филма је да приближи беспрекорну организацију рада и вежби без којих нема успеха. Кроз сва та дешавања воде нас три члана Филхармоније. Они причају о својим искуствима, дочаравају свет музике иза сцене, откривају по неку тајну, али и спонтано улазе у комуникацију са онима који мало тога знају шта све претходи једном успешном наступу”, рекла је Дора Јунг, студенткиња завршне године Факултета за медије и комуникацију.

Домаћа премијера овог документарног остварења из 2019. године које већ има свој живот на интернационалним фестивалима, биће ексклузивно приказана у оквиру филхармонијске онлајн сезоне, петком на Јутјуб каналу.