24/06/16

Процес селекције најбољих младих музичара који ће у новембру учествовати на првој оркестарској академији Филхадемија, наставља се на аудицијама које ће бити одржане од 27. јуна до 1. јула у сали Београдске филхармоније. Међу више од 125 студената из Србије и региона биће одабрани учесници Филхадемије, који ће имати прилику да стекну праксу оркестарског музицирања уз искусне менторе из оркестра Београдске филхармоније и да са њима наступе на завршном концерту.
 
Пред аудиционом комисијом, коју чине концертмајстори и вође релевантних секција, кандидати ће изводити програм пажљиво одабран тако да прикаже што више потенцијала и квалитета неопходних за оркестарског музичара.
 
Најбољи од њих ће имати индивидуалне консултације и одвојене секцијске пробе са менторима, а након тога и заједничке оркестарске пробе. Стечено знање имаће прилику одмах да примене, на завршном концерту под палицом Фабриса Болона, 15. новембра 2016. године. Раме уз раме са филхармоничарима, млади музичари ће кроз Филхадемију имати јединствену прилику да, сасвим бесплатно, стекну искуство оркестарског музицирања и да уче од музичара са великим оркестарским и педагошким искуством.
 
Делећи своје знање стечено у раду са најбољим диригентима и музичарима данашњице у оквиру концертних сезона Београдске филхармоније, музичари овог оркестра интензивно ће радити са полазницима на свим компонентама оркестарског музицирања. Овим пројектом Београдска филхармонија даје свој допринос унапређењу институције праксе у образовном систему и негује будуће генерације филхармоничара.