22/12/17

Сусрет највећег хорнисте свих времена и његовог ученика

Један од најбољих хорниста свих времена Радован Влатковић, делиће подијум са некадашњим студентом Николом Ћирићем, првим хорнистом Београдске филхармоније, у петак 22. децембра (Коларац, 20ч). Под управом шефа-диригента Габријела Фелца, Влатковић изводи Моцартов Концерт за хорну, а потом следи дирљив музички сусрет “чаробњака и његовог ученика”, у двоструком Розетијевом концерту.

“Свирати са Радованом Влатковићем као солиста са Београдском филхармонијом, десет година након што сам у нишкој музичкој школи вежбао сањајући дан кад ће моја хорна звучати бар приближно као хорна мог идола, делује као остварење највећег сна. Много више од слова у биографији значи ми знање које сам добио од овог чаробњака на хорни док сам му био студент на чувеном Моцартеуму у Салцбургу. Радујем се што ћемо београдској публици пренети сомотни звук хорне и лепоту заједничког музицирања”, рекао је Никола Ћирић, прва хорна Београдске филхармоније и уједно један од њених најмлађих чланова.

О импресивној каријери Радована Влатковића сведочи и почасно чланство у Краљевској музичкој академији у Лондону, што је част коју има само 300 музичара из целог света. Наступа са највећим уметницима света као што су Марта Аргерич, Мицуко Учида, Емануел Паји, а његови снимци важе за најбоља извођења свих времена.

Шеф- диригент Габријел Фелц заокружује репертоар музичким гигантом – последњом и недовршеном ИX симфонијом Антона Брукнера. Још једна ексклузива коју је Београдска филхармонија спремила за текућу концертну сезону је извођење последњег издања ове симфоније, које је објављено 2000. године.