22/12/17

Сусрет највећег хорнисте свих времена и његовог ученика

Један од најбољих хорниста свих времена Радован Влатковић, делиће подијум са некадашњим студентом Николом Ћирићем, првим хорнистом Београдске филхармоније, у петак 22. децембра (Коларац, 20ч). Под управом шефа-диригента Габријела Фелца, Влатковић изводи Моцартов Концерт за хорну, а потом следи дирљив музички сусрет “чаробњака и његовог ученика”, у двоструком Розетијевом концерту.

“Свирати са Радованом Влатковићем као солиста са Београдском филхармонијом, десет година након што сам у нишкој музичкој школи вежбао сањајући дан кад ће моја хорна звучати бар приближно као хорна мог идола, делује као остварење највећег сна. Много више од слова у биографији значи ми знање које сам добио од овог чаробњака на хорни док сам му био студент на чувеном Моцартеуму у Салцбургу. Радујем се што ћемо београдској публици пренети сомотни звук хорне и лепоту заједничког музицирања”, рекао је Никола Ћирић, прва хорна Београдске филхармоније и уједно један од њених најмлађих чланова.

О импресивној каријери Радована Влатковића сведочи и почасно чланство у Краљевској музичкој академији у Лондону, што је част коју има само 300 музичара из целог света. Наступа са највећим уметницима света као што су Марта Аргерич, Мицуко Учида, Емануел Паји, а његови снимци важе за најбоља извођења свих времена.

Шеф- диригент Габријел Фелц заокружује репертоар музичким гигантом – последњом и недовршеном ИX симфонијом Антона Брукнера. Још једна ексклузива коју је Београдска филхармонија спремила за текућу концертну сезону је извођење последњег издања ове симфоније, које је објављено 2000. године.

Share on FacebookTweet about this on Twitter