29/05/24

Београдска филхармонија припрема оперску галу за крај стогодишњег јубилеја уз извођење „Мадам Батерфлај“ Пучинија, са шефом-диригентом Габријелом Фелцом 7. и 9. јуна (Коларац, 19ч). Због великог интересовања за крај филхармонијске сезоне и оперски спектакл са светском поделом, додаје се извођење и 9. јуна, а улазнице су у продаји од 30. маја на филхармонијској билетарници и онлајн.

Грандиозни филхармонијски јубилеј крунише једнако грандиозан крај сезоне. Након једног од највећих успеха у претходној сезони – извођења опере Тоска, Београдска филхармонија се припрема за нови изазов, остајући у опусу Ђакома Пучинија и тако се придружује светској прослави стогодишњице од смрти чувеног композитора. Филхармонија ће полусценски извести оперу Мадам Батерфлај, причу о трагичној, неузвраћеној љубави кроз приказ сукоба два света, Истока и Запада на почетку 20. века. 

Шеф-диригент Габријел Фелц предводиће светску поделу певача у тумачењу улога из Мадам Батерфлај којима се придружује и хор РТС. Младу гејшу Ћо Ћо Сан представља сопран Зарина Абаева, а њену служавку Сузуки мецосопран Хиона Ким. Поручника америчке морнарице Пинкертона тумачи тенор Едуардо Алдрен, а америчког конзула Шарплеса – баритон Мандла Мндебеле. У режији Александра Николића, публика ће имати вансеријски доживљај атмосфере Јапана уз небески свод и таласање мора усред концертне дворане.