10/06/20

еоградска филхармонија је припремила ново дружење са децом и онлајн упознавање оркестра, средом од 11 часова на Фејсбук страници институције. Овога пута, нешто сасвим другачије – клинци могу да виде како се прави музика и то без правих инструмената!

Перкусиониста Александар Радуловић је уместо гломазних тимпана, ксилофона, вибрафона, показао како кухињски предмети могу бити ударачки инструменти. Свирајући на чашама, шерпама, лонцима, ванглама, чачкалицама, објаснио је разлику и поделу удараљаки на оне са или без одређене тонске висине.

Александар је поручио деци да истражују „удараљке без граница“ заједно са својим родитељима, уз специјално изненађење за крај – наступ трија Радуловић.

Филхармоничарке Тамара и Славица, „водитељке“ овог забавног серијала, позивају клинце да сниме видео на кућним ударљкама и пошаљу Београдској филхармонији. Они са највише лајкова, добиће на поклон „Мој први ЦД класичне музике“ у извођењу и издању Београдске филхармоније. Упознавање оркестра се наставља наредне среде од 11 сати.