10/12/16

Новогодишњи концерт Београдске филхармоније, традиционално најтраженији наступ овог оркестра, и ове године биће у два термина, 29. и 30. децембра (Коларац, 20 часова). Као увод у романтично празнично расположење, Филхармонија свира џез и бродвејске мелодије, заједно са диригентом Фабрисом Болоном. У улози солисте представља се чудо од детета – кинески џез пијаниста А Бу.
 
На новогодишњим концертима Београдска филхармонија ће дочарати стил и атмосферу Америке у првој половини 20. века, када су културном сценом владали џез и бродвејски мјузикли. Тако ће оркестар извести Бернштајнов Дивертименто и Шостаковичеву Џез свиту бр. 2, а колико ће А Бу, шеснаестогодишњи џезер, показати своје умеће и оживети неодољиве џез ритмове публика ће чути у Концерту ин Ф и композицији Ја имам ритам, Гершвина.
 
Посетиоци новогодишњих концерата ће имати прилике да чују нека од класичних дела тог доба која су, захваљујући својој атрактивности и квалитету, временом постала део поп културе и нашла се на рекламама, у филмовима, ТВ емисијама и другим изворима комуникације савременог доба. Програм овог концерта публику ће вратити у нека, можда лепша и безбрижнија времена, уводећи у оно најлепше празнично расположење какво се данас може видети у старим филмовима.
 
Филхармонијски дочек Нове године и овог пута је другачији у односу на претходне. Након диско филхармоније, рока 60-их и 70-их, преко филхармонијског циркуса, ове године се очекује повратак традиционалној форми концерта.
 
Улазнице по цени од 600, 800 и 1000 динара, у продаји су од 12. децембра 2016. на билетарници Београдске филхармоније, као и онлајн.