13/06/17

Маестро Зубин Мехта, највећи диригент данашњице, специјални је гост концерта на отвореном Београдске филхармоније, 25. јуна 2017. године. Оркестар са шефом-диригентом Габријелом Фелцом изводи програм који је публика је сама одабрала, а легендарни Мехта ће наступити на крају овог концертног спектакла диригујући Финале Пете Бетовенове симфоније.

Поред тога што приређује бесплатан концерт и то на локацији где ће бити будућа зграда, Београдска филхармонија је поносна што ће наступ чувеног Мехте бити посебан поклон публици из целе земље и региона.

“Веома ме радује што је дугогодишњи сан свих људи у Србији који прижељкују нову концертну дворану на путу ка свом остварењу. Пресрећан сам што ћу учествовати у постављању њеног музичког камена темељца на великом спектаклу који ће Београдска филхармонија приредити на отвореном”, рекао је Зубин Мехта поводом концерта који се одржава код Палате Србија, у новобеоградском блоку 13.

Свечано Финале Пете Бетовенове симфоније под диригентском палицом Зубина Мехте, биће тријумфални завршетак највећег концерта класичне музике на отвореном у историји Србије.