23/12/16

Филхармонијска серија љубавних концерата из циклуса За заљубљене наставља се у петак, 23. децембра (Коларац, 20 часова). Композиције Де Фаље, Шосона и Шчедрина оркестар изводи под управом диригента Фабриса Болона, а специјална гошћа је Милијана Николић, српски мецосопран међународне каријере.
 
Програм за заљубљене представља три веома различите љубави. Најпре магичну у “Зачараној љубави” Мануела де Фаље, затим веома наивну, искрену и поетичну у “Поеми о љубави и мору” Ернеста Шосона и на крају ватрену и пуну страсти као што је “Кармен” у маестралној и популарној уметничкој обради Родиона Шчедрина.
 
Уметнички подухвати Милијане Николић у последњих петнаест година стекли су домете који је с правом сврставају у водеће светске мецосопране млађе генерације. Са нашом Филхармонијом наступа први пут: “Када сам пре две године гледала Београдску филхармонију у Карнеги холу пуцала сам од поноса, не само због патриотских осећања и богате историје овог оркестра већ и због његовог повратка на интернационалну сцену где и припада”, каже Милијана и додаје: ”У последњих 15 година наступала сам са многим оркестрима широм света али концерт са нашом Филхармонијом за мене ће бити велики професионални и емотивни доживљај јер је то мој први наступ са овим еминентним оркестром који увек има узбудљив уметнички програм на свом репертоару”.
 
Диригент Фабрис Болон поново се враћа на централно место на бини пред Београдском филхармонијом. Искуство на пољу опере као и истанчани музички снезибилтет, чине Болона савршеним предводником овог концерта.
 
Циклус За заљубљене, један од најпопуларнијих у Београдској филхармонији, до краја сезоне ће поред Кармен, представити неке од најлепших љубавних прича као што су Ромео и Јулија, Дафнис и Клое и Пепељуга. Наредни рандеву из овог циклуса заказан је за 27. јануар 2017. под управом Александра Ведерникова.