22/08/19

Нови датум великог концерта на отвореном Београдске филхармоније – 7. септембар

Жељно очекивана вест је нов датум концерта на отвореном Београдске филхармоније и извођење „Дизни Фантазије“ уживо, а то је 7. септембар 2019. године у 20 часова. Локација концерта је незнатно измењена те ће се традиционални филхармонијски пикник овога пута одржати „прекопута“, односно на Ушћу (Нови Београд, блок 14), под диригентском палицом сталног гостујућег диригента Данијела Рајскина.

“Сви оправдани и рационални разлози су били недовољни да нас утеше због временских (не)прилика које су нас два пута омеле да поклонимо публици најлепши музичко-анимирани спектакл свих времена. Зато се сада, надамо трећој срећи и ведром септембарском небу. Молио бих све који упражњавају додолске ритуале да се у наредно време суздрже од практиковања истих, а Београдска филхармонија вам обећава незабораван спектакл за све генерације” поручује Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

„Дизни Фантазију“ уживо нестрпљиво ишчекују бројни фанови из целе земље и региона будући да се ова сензационална продукција изводи први пут на нашим просторима. Музичари Београдске филхармоније свираће чувене нумере класичне музике испод великог екрана на коме ће се приказивати компилација оригиналног филма „Фантазија“, ремек-дела Волта Дизнија из 1940, и филма „Фантазија 2000“, званично никада приказаног на нашим просторима.

Концерт је као и до сада бесплатан и намењен је свим генерацијама. Почетак је заказан тачно за 20 часова, а капије за пикник биће отворене три сата раније.