22/09/21

„Баш смо вас се ужелели“: Београдска филхармонија поново на Коларцу у свом термину, петком у осам

Свечано отварање нове концертне сезоне Београдске филхармоније, под симболичним слоганом „Баш смо вас се ужелели“, заказано је за 24. септембар и то поново на Коларцу, од 20 часова. Повратак оркестра у пуном саставу на бину Велике дворане Коларчеве задужбине у уобичајеном термину – петком у осам, биће предвођен диригентом Џоном Акселродом уз наступ пијанисте Бехзода  Абдураимова. 

За отварање по много чему посебне сезоне припремљен је бомбастичан репертоар који почиње Свечаном увертиром Шостаковича. Харизматични миљеник публике, свестрани диригент Џон Акселрод водиће оркестар кроз омиљена дела руске музичке литературе, а филхармонијска публика ће коначно имати прилике да чује светског пијанистичког виртуоза, Бехзода Абдураимова у извођењу увек атрактивног Другог клавирског концерта Прокофјева. Финале концерта биће уз грандиозну Четврту симфонију Чајковског.

Нова филхармонијска сезона обухвата 25 концерата од септембра 2021. до јуна 2022. и доноси све оно што је током протеклог периода недостајало – спектакл, драму, прасак, комедију, патос, романтику, гротеску, трагедију – оличене кроз капитална дела музичке литературе које ће изводити филхармоничари и то у пуном оркестарском саставу. 

Нова времена уводе нова правила тако да је присуство концертима Београдске филхармоније могуће искључиво уз потврду о потпуној вакцинацији; потврду о прележаној инфекцији изазваној вирусом Ковид-19; потврду о негативном PCR тесту на Ковид-19 или антигенском тесту, а продаја је организована искључиво за сваки појединчани догађај у недељи концерта (од понедељка до петка). Улазнице су доступне на билетарници Београдске филхармоније као и преко филхармонијског онлајн система, а уочи наступа петком, биће организована продаја на билетарници Коларца од 18 – 20 часова.