14/01/20

Београдска филхармонија припрема два наступа са сјајним виолинистом Робертом Лакатошем у четвртак и петак, 16 и 17. јануара (Коларац, 20ч). Под управом некадашњег шефа-диригента диригента Уроша Лајовица, оркестар ће извести дела Росинија, Корнголда и Менделсона.

Млади виолиниста из Новог Сада, Роберт Лакатош, поново наступа са Београдском филхармонијом након сјајног наступа који је имао са оркестром 2018. године. Према мишљењу чувеног Јулијана Рахлина, за њега важи да је један од најперспективнијих младих уметника своје генерације чији је начин музицирања у стилу старе традиције свирања виолине. Свој темперамент Лакатош ће приказати у Корнголдовом Концерту за виолину и оркестар који одражава специјалну холивудску атмосферу. Познат као композитор филмске музике, Корнголд је творац мелодија за чувене филмове као што су “Авантуре Робина Худа”, “Морски соко”, “Краљевић и просјак” за који је добио и Оскара.

Уместо раније најављеног диригента Јуна Меркла, оркестар ће обе вечери предводити Урош Лајовиц. Концерт отвара чувена Росинијева увертира Вилијам Тел, а затвара Менделсонова симфонија бр 4, позната као „Италијанска“.

За филхармонијски наступ у четвртак улазнице су још увек доступне, а за наредни концерт у петак – 100 карата за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.