28/11/20

Зграда у Булевару деспота Стефана 68б прва је стамбена заједница која се прикључила филхармонијској акцији „Музика свуда“. У њиховом улазу слуша се репертоар који је оркестар Београдске филхармоније снимио и извео на концертима у својој Сали.

Уз мото „ако не можемо ми на концерт, може концерт код нас“, станари уживају у Моцартовим композицијама захваљајући акцији Београдске филхармоније и спремној иницијативи управе ове стамбене заједнице. У згради од 17 спратова, 156 станова и преко 400 станара, искоришћен је уређај у улазном холу преко кога се емитује филхармонијски концерт.

“Уживају сви станари. Неки чак стоје у улазном холу да би одслушали нумеру до краја, а поштар каже да сврати до наше зграде чак и ако нема рачуна, само да ужива у музици. Београдска филхармонија је постигла свој циљ и приближила класичну музику не само њеним познаваоцима, већ и суграђанима који слушају другу врсту музике. У време које уопште није лако, тренутак опуштања уз дивну музику, макар и у згради, свакоме прија. Ово је одлична прилика за све да се организују и уз сјајну подршку људи из Београдске филхармоније, музиком оплемене своје канцеларије, фирме, стамбене улазе”, каже управница зграде Биљана Вукосављевић.

Кроз иницијативу „Музика свуда“ Београдску филхармонију је чуло више од 250 000 људи током вожње у CarGo возилима, а у преко 200 различитих пословница и исто толико продавница широм Србије, по неколико сати дневно се слушају филхармонијски концерти. Уз пример иницијативе као што је ова стамбена заједница, филхармонијска порука да је Музика свуда, стигла је тачно где треба, у намери да оплемени свакодновеницу и шири позитивну енергију.