Languages

Претконцертна предавања

Подстакнути потребама савремених посетилаца концерата, а на основу искуства великих оркестара широм света, организовали смо предавања која су осмишљена како би обогатила и употпунила ваше уживање у музици.

Стручни коментари и анализе дела која су на програму концерта употпуњени су занимљивостима из живота аутора, информацијама о околностима које су композитора подстакле на стварање, као и о историјском и социјалном контексту периода у којем је композиција настала. Откријте како је критика, а како публика прихватила дело на премијери и којим је речима сам композитор описивао своје стваралаштво. Насмејте се анегдотама, духовитим причама и коментарима – неизоставним сегментима овог живог и атрактивног програма који нуди дубљи и другачији поглед на музику, али и сугерише могуће начине њеног слушања!

Придружите се музикологу Маји Чоловић Васић у Галерији Коларчеве задужбине, пола сата пре почетка концерта на бесплатним, уводним предавањима! Дугогодишњи музички уредник, критичар и водитељ угледних емисија из области класичне музике Радио Београда 2 (Класику молим, Време музике, Аутограм…), сарадник бројних часописа и музичких фестивала у земљи, повешће вас на узбудљиво путовање кроз историју музике!

Предавања су намењена свим љубитељима „класике“ без обзира на степен музичког образовања.