12/05/16

Београдска филхармонија, у оквиру својих пројеката едукације, од 7. до 15. новембра 2016. године по први пут реализује оркестарску академију Филхадемија. За најбоље студенте и свршене студенте музичких академија Србије и региона, Филхадемија ће бити јединствена прилика да се професионално усавршавају уз своје менторе, музичаре Београдске филхармоније, стекну праксу оркестарског музицирања и сертификат о похађању Филхадемије.
 
Млади музичари ће активно учествовати у радном процесу и завршном концерту којим ће дириговати истакнути француски диригент Фабрис Болон. Одабран је репертоар у коме се обрађују многе специфичности оркестарског музицирања, па ће полазници Филхадемије раме уз раме са колегама из Београдске филхармоније, припремати и извести Седму симфонију Л. ван Бетовена  и Жар птицу Игора Стравинског.
 
У програму Филхадемије имају право да активно учествују сви заинтересовани студенти и свршени студенти до 27. године старости. Аудиције ће бити организоване од 27. јуна до 1. јула 2016. године у Сали Београдске филхармоније, према распореду који ће бити накнадно објављен. Постоји могућност да уместо аудиције уживо, кандидати пошаљу снимљени аудициони материјал. Нотни материјал ће бити обезбеђен.
 
Попуњени формулар, који можете преузети ОВДЕ пошаљите путем имејла filhademija@bgf.co.rs, најкасније до 3. јуна 2016. године, или поштом на адресу: Београдска филхармонија, Студентски трг 11,  11 000 Београд, са напоменом За Филхадемију.
 
По пријему пријаве, кандидати ће бити писмено обавештени о даљем процесу селекције.
 
Одвојене секцијске пробе са менторима планиране су од 7. до 10. новембра 2016. године, а заједничке оркестарске пробе од 11. до 14. новембра у Сали Београдске филхармоније, где ће се 15. новембра одржати и завршни концерт.
 
У пројекту могу учествовати музичари који свирају следеће инструменте:
 
– виолина, виола, виолончело, контрабас;
– обоа, флаута, кларинет, фагот, хорна, труба, тромбон, туба, удараљке.