Languages

Борис Брезовац, вођа

Члан од 1993.

Пoсебно сам поносан на Гудачки квартет Београдске филхармоније.

Ја сам љубитељ зимског сунца и летње олује.

 

Биографија:

 

Виолиста Борис Брезовац рођен је у Новом Саду. Студирао је у Загребу код Стефана Пасађа и у Београду код Дејана Млађеновића, где је дипломирао. Усавршавао се у Манхајму код Хидеко Кобајаши и у Хановеру код Кристијана Пола. Као солиста и камерни музичар наступао је широм Европе у оквиру ансамбла Камерата академика Нови Сад, квартета Хановер и Белоти, Балканска камерна академија, Камерна група Лондон, Гудачки квинтет ТХЦ, Камерата Салцбург и Музичко друштво Хаимос. Био је члан Симфонијског оркестра РТС и Оркестра НДР у Хановеру. Од 2005. је члан Београдске филхармоније као вођа групе виола.

 

Поред професионалног ангажмана у оркестру, фокус има на пољу камерне музике. Са Гудачким квартетом Београдске филхармоније наступа на више концерата у Европи и Азији, као и усавршавања код Волфганга Редика, Вилијама Колмана и Еберхарда Фелца.

 

Стални је члан камерног оркестра “Дaбл сенс” Немање Радуловића од 2018. са којим је остварио концерте широм Европе, између осталих у свим престижним париским И француским концертним салама.

 

Као саоснивач Београдског камерног оркестра 2021. године на фестивалу у Бриксену (Италија) приликом представљања овог ансамбла наступао је са Артуром Хорнигом, Данијелом Гајсом и Албрехтом Мајером.

 

Од 2022. године је професор камерне музике на Академији уметности у Новом Саду.