23/06/19

Дизни Фантазија уживо биће изведена недељу дана касније, 30. јуна у 20.30

Због најављених временских непогода и црвеног метео аларма како је упозорио Републички Хидрометеоролошки завод Србије, концерт на отвореном Београдске филхармоније се одлаже за недељу дана и одржаће се у недељу, 30. јуна на Ушћу. Иако је све било спремно за извођење Дизнијеве Фантазије уживо, Филхармонија је одлучила да изузетно компликовану продукцију помери за наредни викенд.

Са жељом да не разочара бројну публику која је жељно ишчекивала Трећи концерт на отвореном, а поготово због најмлађих које је позвала да уживају у Дизнијевој Фантазији, Филхармонија је донела тешку одлуку да концерт помери, и успела да у овако кратком року, гигантску продукцију помери за недељу дана, уз разумевање иностраних партнера да је овај догађај важан не само за Београд већ за целу земљу и регион.

“Да ово није концерт на коме се очекује толико пуно деце, потпуно бих мирно подсетио да је и на Вудстоку падала киша и никоме није сметала. Али ово је специфичан догађај на који долази пуно беба и клинаца, и управо смо због њих донели ову одлуку, да сачекамо наредну недељу за Дизнијеву Фантазију”, рекао је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Тако ће Филхармонија дочекати десетине хиљаде људи из свих крајева земље, заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом на традиционалном филхармонијском пикнику на Ушћу недељу дана касније – 30. јуна уз најлепши анимирани спектакл свих времена и чувене нумере класичне музике које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана.