04/12/23

Концерти за бебе у Београдској филхармонији одржавају се од 5 до 8. децембра у терминима од 11 и 12.30 у филхармонијској Сали (Студентски трг 11). За најмлађу публику узраста 0-2 године, оркестар изводи најлепше валцере заједно са младим диригентом Вуком Волков-Поповићем.

У слављеничкој сезони у којој обележава век од постојања оркестра, Београдска филхармонија је за омиљену публику припремила сасвим нов репертоар. У добро познатој музичкој играоници у коју се претвара сала Филхармоније, бебе и њихови родитељи ће уживати у сплету најлепших валцера које ће за њих изводити филхармонијски оркестар. 

Већ шест сезона, концертићи за бебе су најпопуларнији програм Београдске филхармоније за чије улазнице увек влада огромно интересовање. Децембарски циклус концерата у потпуности је био распродат за мање од три сата, а Филхармонија најављује нова дружења са бебама и њиховим родитељима, бакама и декама, од 9 – 12. јануара 2024. године.

Поред тога што уводе децу у свет класичне музике буквално од њихових првих дана, ови концерти су такође вид едукације коју спроводи Филхармонија на стручном нивоу, дајући шансу диригентима млађе генерације да стичу искуства у раду са оркестром. Не само што су омиљени код публике, Концерти за бебе су вишеструко награђивани пројекат од стране маркетиншке струке уз највиша признања Београдској филхармонији за допринос заједници.