09/05/17

За само четири недеље комплетно је распродата нова концертна сезона Београдске филхармоније 17/18 под називом „Пет елемената“. Више од 20 000 улазница за концерте које ће Филхармонија одржати од 29. септембра до 15. јуна 2018. на Коларцу, продато је готово пет месеци пре почетка сезоне. „Пет елемената“ чине 25 концерата распоређених у пет тематских циклуса: Земља, Ваздух, Ватра, Вода и Пети.
 
“Пре свега, желим да се захвалим нашој предивној публици. И то говорим од срца, не само у своје, већ и у име свих филхармоничара. За нас су наши претплатници ‘пети елемент’ без кога Београдска филхармонија не би постала оно што је данас. Несумњиво је, да су већ скоро читав век сезоне Београдске филхармоније посебни догађаји којима се радују и музичари и публика. И ми све њих не само да поштујемо већ их се и са пијететом сећамо. Али, без имало страха да Удружење музиколога или нека сродна организација подели чланству моју вуду луткицу са иглом и детаљним упутством за убадање у тренуцима предаха од забринутости за будућност српске културе а и генерално, данас имамо квалитетније музичаре и бољу публику него иједна генерација раније. Преци извините, потомци демантујте ме ако можете. Али док ме не спале на ломачи, обећавам, уз извињење свима који су и поред чекања у редовима, за сада остали без карата да ћемо се трудити да нађемо решење како да будемо што више заједно током следеће сезоне која је и прва сезона са Габријел Фелцом као шефом-диригентом. За почетак спремамо једно велико изненађење, не само за нашу садашњу већ и нашу будућу публику, које ћемо објавити у наредним данима”, најављује Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.
 
Продаја сезонских улазница за досадашње претплатнике почела је 10. априла када су специјално за ову прилику нови шеф-диригент Габријел Фелц и Иван Тасовац најоданијима уручивали њихове сезонске карте. Почетак продаја улазница за тематске циклусе Београдске филхармоније традиционално је најстреснији дан на билетарници ове институције, тако су и ове године првог дана продаје (8. маја) најупорнији формирали ред већ у 6 ујутро. После неколико сати све улазнице су распродате.