23/03/16

Музичку причу о „Харију Потеру и чаробњаковом камену“, америчког композитора филмске музике Џона Вилијамса, изводиће оркестар Београдске филхармоније у оквиру циклуса концерата за децу, од 23. марта до 1. априла, радним данима од 10 и 12 часова. Александар Којић, диригент са чаробним штапићем и Бранислава Подрумац у улози наратора, водиће београдске школарце кроз причу о чувеном дечаку, у Сали Београдске филхармоније.
 
Кроз филмску музику која прати познату причу о авантурама Харија Потера клинци ће упознати  инструменте који чине један оркестар, као и оне необичне који се не користе често. Тако ће лет магичне сове дочарати челеста, инструмент који производи кристалне тонове невероватном брзином. Свечану атмосферу необичне школе за вештице и чаробњаке представиће племенити звук хорне. Изванредне скокове и запањујућу хитрост магичне метле композитор је поверио дрвеним дувачким инструментима, котрафагот је у улози пса, а харфа дочарава његов дремеж. Уобичајеним оркестарским инструментима, придружиће се и блок флауте, које школарци већ добро познају.
 
Бранислава Подрумац, звезда опере и мјузикала, уместо вокалних способности овога пута ће приказати аутентично глумачко умеће у дочаравању авантура и чаролија Харија Потера. Клинци ће имати прилике да виде оркестар у пуном саставу у извођењу захтевне партитуре Џона Вилијамса, креатора култне филмске музике, као што су Ратови звезда, Е.Т. – ванземаљац, Супермен, Индијана Џонс, итд.