11/10/18 Tagovi: , , , ,

Београдска филхармонија наставља са дружењем са најмлађима, овај пут са децом предшколског узраста, за које организује концерте од 10 – 19. октобра, радним данима, у 10 и 12 часова (Сала БГФ). Оркестар изводи “Карневал животиња”, К. Сен-Санса, а у улози наратора су филхармоничарке Тамара и Славица које малишане воде кроз животињски свет уз песме чији су аутори дечји песници, а и сама деца.

У Филхармонији се откривају лепота и шароликост животињског царства кроз музику, уз два клавира који се придружују оркестру оживљавајући духовиту музичку свиту Сен-Санса, “Карневал животиња”. Од петлова до корњача, диносауруса и кенгура, клинци ће уживати у овом популарном и омиљеном животињском сафарију.

Поред тога што негује генерације нове публике, Београдска филхармонија даје шансу и младим извођачима. Одмах након што се успешно представио на Диригентском форуму – мастеркласу за младе диригенте недавно одржаном у Београдској филхармонији, млади Феликс Милденбергер је добио прилику да диригује оркестром. А Вук Божиловић и Душан Гроздановић, млади постдипломци и већ одлични пијанисти, наступају заједно са оркестром на свих 16 концерата.