18/12/17

Млади пијаниста Александар Павловић одржаће реситал у сали Београдске филхармоније, 21. децембра 2017. године, у 20 часова. На програму је Бетовенова Соната оп. 101, Шопенова Полонеза-фантазија оп. 61, Варијације на Корелијеву тему Рахмањинова и Скрјабинова Фантазија оп. 28

„У програму у коме су сва четири дела потпуно различита по изразу, стилу и форми, прва три на неки начин обједињује карактеристика да су настала у позном периоду стваралаштва ових композитора и она у многоме представљају неке од најинтимнијих, интроспективних доживљаја. Насупрот томе, Скрјабин је своју фантазију компоновао током студентских дана, те она у потпуности дочарава младалачку страст и експлозивност“, рекао је млади пијаниста који ће након овог концерта имати наступе у Лондону (Сент Џејмс Пикадили и Ројал Алберт хол – Елгар рум) и Единбургу.

Александар је већ са седамнаест година постао стипендиста Краљевског музичког колеџа у Лондону, где је дипломирао у класи професора Норме Фишер, а тренутно је на другој години мастер студија у извођаштву. Током основних студија био је Soiree d’Or стипендиста, као и добитник гранта Делта фондације.

Међу наградама које је освојио на националним и интернационалним такмичењима су: такмичења Роберт Шуман и Чапел медал, Краљевски музички колеџ у Лондону, такмичења у Риму и Горицији, Николај Рубинштајн у Паризу, Петар Коњовић у Београду. За достигнућа у 2010, Павловић је добитник награде Доситеја, Министарства омладине и спорта.