20/04/18

Оркестар хармоника из Крагујевца одржаће концерт у недељу, 22. априла у 12 часова у сали Београдске филхармоније и промовисати своје прво ЦД издање “Пад Берлина”. Публика ће имати јединствену прилику да чује како на хармоникама звуче композиције од Шостаковича до Вагнера, и од Мокрањца до групе Смак.

“У време мукотрпних покушаја да пронађемо прикладан простор за промоцију нашег аудио албума како би покушали да мотивишемо потенцијалне донаторе за одлазак на престижан Фестивал хармоника у Пули, сусрели смо се са искреним разумевањем и подршком директора Ивана Тасовца и целог тима Београдске филхармоније. Успостављањем ове сарадње, концерт представља испуњење великог циља Оркестра хармоника – Крагујевац, да се што квалитетније представи београдској публици”, рекао је вођа оркестра, професор Бојан Шпица.

“Још једном се показује да је поред упорности и труда, за велики успех неопходан ентузијазам. Поред овог квалитета, који недвосмислено поседује Оркестар хармоника из Крагујевца, потпуна посвећеност циљу и развоју креативности управо су вредности које негује Београдска филхармонија. Институција је снажна онолико колико је спремна да помогне мањима да нађу свој пут ка успеху, зато из све снаге навијамо да наши млади хармоникаши остваре своје снове”, рекао је Иван Тасовац, директор Филхармоније.

Оркестар хармоника Крагујевац један је од значајнијих оркестара акордеониста у сфери озбиљне музике. Чине га најуспешнији ученици одсека за хармонику средње музичке школе „др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, уз појачање професора ове школе и студената Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Поред тога што организује концерт овог јединственог оркестра, Београдска филхармонија поклања младим хармоникашима улазнице за концерт из наредне сезоне када ће са Филхармонијом наступити Ксенија Сидорова, најбоља хармоникашица света (24. мај 2019).