Languages

У склопу пројеката едукације, Београдска филхармонија улаже у младе будуће професионалце кроз Оркестарску академију – Филхадемију. За најбоље студенте и дипломиране музичаре Србије и региона, ово је вид професионалног усавршавања уз менторе, музичаре Београдске филхармоније, уз које се стиче драгоцена пракса оркестарског музицирања. Након завршене Оркестарске академије, полазници ће добити сертификат о учешћу.

Млади музичари активно учествују у радном процесу и завршном концерту који предводи један од реномираних диригената који наступа у оквиру редовне концертне сезоне Београдске филхармоније. Репертоар се бира са намером да се обраде специфичности оркестарског музицирања, које ће полазници Филхадемије припремати и изводити са колегама из Београдске филхармоније за завршни концерт.

Оркестарска академија – Филхадемија 4, организује се од 18. до 29. новембра 2019. године. Право учешћа имају сви студенти и дипломирани музичари, до 27 година старости, који свирају следеће инструменте:

  • Виолина, виола, виолончело, контрабас;
  • Обоа, флаута, кларинет, фагот, хорна, труба, тромбон, туба, удараљке, харфа.

Пријављивање

Попуњен формулар је потребно послати најкасније до 07. јуна 2019. године, електронским путем на filhademija@bgf.co.rs или поштом на адресу: Београдска филхармонија, Студентски трг 11, 11000 Београд, са напоменом: За Филхадемију.

По пријему пријаве, кандидати ће бити писмено обавештени о даљем процесу селекције.

Формулар за пријаву можете преузети ОВДЕ.

Аудиције

За нове полазнике:

Аудиције ће се одржати 09. јуна 2019. године на Музичкој Академији у Новом Саду и 11. и 12. јуна 2019. године у сали Београдске филхармоније, према накнадно објављеном распореду.

Аудициони програм за  Филхадемију 4 биће први став концерта са каденцом или виртуозни комад по избору кандидата. Сви пријављени кандидати нотни материјал за Филхадемију могу преузети у нототеци Београдске филхармоније.

Аудиција ће се одржати искључиво за нове кандидате Филхадемије, док ће старим полазницима, с обзиром да су већ положили аудицију, бити довољно да пошаљу мејл намере да су расположени да узму учешће у пројекту.

Нотни материјал за Филхадемију 4 може се преузети у нототеци Београдске филхармоније.

Календар активности

18–22. новембар 2019. – одвојене секцијске пробе полазника са менторима;

24–29. новембар 2019. – заједничке оркестарске пробе полазника Филхадемије 4 са музичарима Београдске филхармоније и диригентом;

29. новембар 2019. – завршни концерт у Великој дворани Коларчеве задужбине.

  • Следећи концерт