Languages

Александар Синан Биндер

Од 2012. године, Александар Синан Биндер је студент оркестарског дириговања код професора Ридигера Бона и професора клавира Паола Ђакометија на Високој школи за музику Роберт Шуман у Диселдорфу. На Музичкој академији Универзитета уметности у Цириху усавршавао се код професора Јоханеса Шлефлија у оквиру Швајцарског програма за европску мобилност 2016/17. Био је полазник мајсторских курсева Дејвида Зинмана, Бернарда Хајтинка, Јурија Симонова, Петера Етвеша, Колина Метерсома и Петера Гилкеа.

Александар Синан Биндер је већ наступао са неколико професионалних оркестара. Међу њима су: Тонхале оркестар из Цириха, Симфонијски оркестар Западнонемачког радија из Келна, Музик колегијум Винтертур, Филхармонијски државни оркестар Мајнца, оркестри Државне капеле из Халеа, Музичке комедије Лајпциг, Државне оперете из Дрездена, Симфонијски оркестар Тирингије, Румунске државне филхармоније Дину Липати, Филхармоније из Русеа, Филхармоније Нове Вестфалије, Симфонијског оркестра Берга и Филхармонијског оркестра Дуисбурга.

Биндер је био асистент диригента и асистент Генералног музичког директора Размуса Баумана у музичком позоришту регије у Гелзенкирхену (2017), као и асистент ГМД-а Хермана Баумера у Државном театру у Мајнцу за оперску продукцију Сликар Матис Паула Хиндемита, 2017. године. У наредној сезони 2018/19. Александар Синан Биндер биће капелмајстор у опери у Луцерну. Тренутно је асистент диригента Народног позоришта Етигхајм у Карлсруеу.

Од 2016. године, Александар Синан Биндер је стипендиста Диригентског форума и учествује на мајсторским курсевима Штефана Клингелеа, Андреаса Шилера и Оливера Ведера током програма стипендије.