13/05/19

Да Београдска филхармонија не припада само главном граду, оркестар ће показати на два гостовања у Србији у току исте недеље. Најпре ће одржати концерт 14. маја у Дому Културе Старе Пазове, а 17. маја у чувеном Кур-салону у Бањи Ковиљачи. 

Београдска филхармонија наступа први пут пред публиком у Старој Пазови. Под управом диригента Александра Којића, концерт отвара једна од најпознатијих композиција свих времена – Моцартова “Мала ноћна музика”, а крунишу Елгарове “Енигма варијације”. Посебну посластицу представља наступ Ксеније Милошевић, заменице концертмајстора Београдске филхармоније. Она ће као солисткиња са својим оркестром одсвирати Моцаров Концерт за виолиону и оркестар бр.2. 

Неколико дана касније, у једном од најлепших амбијената у Србији, у недавно обновљеном Кур-салону у Бањи Ковиљачи, чланови оркестра ће приредити једнако елегантан репертоар. Поред “Мале ноћне музике” одсвираће и Вивалдијева Годишња доба, у којима ће публика из овог дела Србије имати прилику да чује не само Филхармонију већ и њене музичаре у улози солиста – Јелену Матовић (Пролеће), Александру Милановић (Лето), Мирјану Нешковић (Јесен) и Душицу Младеновић (Зима).

Поред наступа у Старој Пазови и Бањи Ковиљачи, Београдска филхармонија је у току сезоне 18/19 посетила и Смедерево и Нови Сад.

Све оне до којих није успела ове године да стигне, Филхармонија позива на велики концерт на отвореном на Ушћу, 23. јуна када ће извести Дизни фантазију уживо.