17/05/18

Београдска филхармонија је добитник награде за ПР комуникацију у интегрисаним кампањама коју додељује Друштво Србије за односе с јавношћу. На конкурсу за 21. доделу годишњих награда ПРиЗНАЊЕ 2018, Филхармонија је награђена за пројекат “Филхармонијски пикник – први концерт на отвореном”, одржан на Ушћу 2017. године. Награда је уручена Јелени Милашиновић, ПР менаџеру Београдске филхармоније.

На свом првом концерту на отвореном, уједно и највећем концерту класичне музике у историји Србије, Београдска филхармонија је окупила 30 000 људи из целе земље и региона. Допринос који је комуникацију овог пројекта учинио посебном је начин на који је Филхармонија укључила и интегрисала заједницу у креирање садржаја. Публика је била позвана да сама изабере програм концерта гласањем на сајту институције на коме је забележно 5,8 милиона гласова.

 У пресецима 2017. године, Филхармонијски пикник – први концерт на отвореном, проглашен је и од стране неколико медијских кућа као један од најважнијих догађаја те године.